Familiedag, traditionele afsluiting
seizoen 2023-2024

Zaterdag 15 juni jl. heeft VSCO’61 het seizoen 2023-2024 weer op traditionele wijze afgesloten met de familiedag. Van oudsher een dag van activiteiten, gezelligheid en afscheid. En waar aan het einde van de dag ook de uitslag van de grote verloting wordt bekend gemaakt.

 

De dag stond bol van de toernooien. Om 9 uur ’s morgens werd er al gestart met het toernooi voor de jeugd. Aansluitend het ouder-kindtoernooi en in de middaguren het seniorentoernooi. Tijdens de gezellige nazit werden de prijzen van de toernooien uitgereikt, maar ook de uitslag van de grote verloting bekend gemaakt en afscheid genomen van spelers en leden van de technische staf van de eerste selectie en van een aantal vrijwilligers. In de middag werd er op het hoofdveld ook nog een voetbalwedstrijd gespeeld tussen ZAC 2 en Zwart  Wit’63 2 met als inzet het behoud van een plek in de reserve eerste klasse. Ondanks al deze drukte is de dag organisatorisch goed verlopen. En kregen we in de week na de familiedag van zowel ZAC als Zwart Wit de complimenten voor de perfecte organisatie.

 

Jeugdtoernooien

Rond half 9 stroomde het sportpark vol met zo’n 100 jeugdige spelers voor een mixtoernooi. Nadat de kinderen verdeeld waren over twee groepen, JO8-JO10 en JO11-JO13 konden de teams geformeerd worden. De hele top van de eredivisie was aanwezig. Veel toeschouwers  waaronder ouders, opa’s en oma’s stonden langs de lijn om hun kind aan te moedigen. Na een spannende poulefase werd de finale gespeeld. De winnaars in de verschillende leeftijdsgroepen werden gehuldigd door het uitreiken van een medaille.

 

Aansluitend aan de mixtoernooien vond het ouder/kind-toernooi plaats. Een hele happening. Ook hier was de animo hoog. Zo’n 120 ouders en kinderen moesten worden verdeeld over 10 teams. De toeschouwers zagen spannende wedstrijden, mooie acties en stonden versteld van zoveel talent. Veel werd er helaas niet gescoord. Er werd weinig ruimte weggegeven.

 

Strafschoppen

Maar uiteindelijk behaalden Heerenveen en PEC Zwolle de finale. Zij gingen de strijd aan met elkaar om de zo begeerde medaille. In de reguliere speeltijd werd niet gescoord en ook de verlenging bracht geen winnaar. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Ook dit bleef spannend. Uiteindelijk wist Heerenveen met het kleinst mogelijke verschil aan het langste eind te trekken. Daarmee werd Heerenveen winnaar van het toernooi. Dit werd natuurlijk uitbundig gevierd door het hele team en hun aanhang.

 

Op veld 2 stonden zoals gebruikelijk weer speeltoestellen en waterattracties. De jeugd kon zich hier naar hartenlust uitleven en maakte er dan ook gretig gebruik van. Dat het weer wat minder was dan voorgaande jaren mocht de pret niet drukken, de jongeren lieten zich daardoor niet uit het veld slaan.

 

Aan het seniorentoernooi deden 11 teams mee: alle heren seniorenteams, inclusief het nieuwe 35+ team, Vrouwen 1 en JO19. Het seniorentoernooi werd gewonnen door team 1B, gevolgd door team 4, team 1A en team JO19. Hierna volgde de uitslag van de grote verloting. Sander Vis mocht zich de gelukkige winnaar noemen van de hoofdprijs. Ook de volgende vier prijswinnaars werden afgeroepen en de rest van de uitslag is te vinden op de website.

 

Afscheid

Vervolgens werd afscheid genomen van spelers van de eerste selectie. Zij stoppen of zullen volgend seizoen uitkomen in een lager elftal. De bloemen gingen naar Remco van ’t Hul, Klaas van Woudenbergh, Joël Bultman, Marthijn Mulder, Korné van de Brake, Jeroen van de Kolk en André van ’t Oever. Ook keeperstrainer Martijn Top en verzorger Lammert Schoonhoven werden in de bloemetjes gezet. Martijn vertrekt naar Hatto Heim en Lammert zet een punt achter zijn werk als verzorger bij VSCO’61. Tenslotte gingen ook Bert Schipper, Johan Reurink en Dik Leusink met de bloemen naar huis. Zij waren respectievelijk radioverslaggever, beheerder van de fanshop en fotograaf. Voorzitter Ben Schreurs bedankte hen hartelijk voor hun inzet voor VSCO’61. Niet alle personen waren nog aanwezig op het sportpark, maar zij kregen de bloemen in de week erop overhandigd.

 

Daarna was er nog een gezellig samenzijn met muziek in een volle kantine.

 

Bekijk hier de laatste fotorapportage, die Dik Leusink als clubfotograaf maakte van de Familiedag

 

Dik, bedankt voor je inzet.