Geslaagde Bierproeverij
en Pubquiz

Vrijdag 22 maart werden er een bierproeverij en een pubquiz gehouden in het clubgebouw op sportpark De Heughte. Deze avond was georganiseerd door de familie Stoel in samenwerking met de activiteitencommissie van VSCO’61. Er werden acht verschillende Duitse bieren geserveerd waaronder Pils, Landbier en enkele zwaardere bieren met een alcoholpercentage van 6.8%.

 

De gepassioneerde Bertus Stoel vertelde de leukste wetenswaardigheden en de mooiste anekdotes over het bier dat je drinkt, het brouwproces, de brouwerij en haar geschiedenis.

 

Tussen de drankjes door werd er een gezellige Pubquiz gespeeld onder leiding van Rik Jan. De quiz bestond uit een vijftigtal vragen verdeeld over 4 categorieën: Sport, Muziek, Algemeen en Kennisvragen over bier. Er werd fanatiek meegespeeld en men moest de hersenen optimaal gebruiken om de soms lastige vragen te beantwoorden.

Aan het eind bleek dat twee teams ex aequo geëindigd waren met 41 punten. Dus kwam er nog een finale. Hierin bleek Team de Zandweg het sterkste.

 

Aan het eind van de avond introduceerde Ryan Wolff van bierbrouwerij The Taste of the Wolfe, gevestigd aan de Zoandweg in Oosterwolde, zijn nieuwe bier: de ‘Juicy Blonde’. Ook dit bier viel prima in de smaak.

 

Al met al een zeer geslaagde avond en zeker voor herhaling vatbaar.

 

Bierproeverij