Gezellig VSCO’61 Elburg Foods
G-voetbaltoernooi

Maar liefst tien teams namen zaterdag 1 juni deel aan de dertiende editie van het VSCO’61 Elburg Foods G-voetbaltoernooi op sportpark De Heughte in Oosterwolde. Dit toernooi wordt jaarlijks georganiseerd op de eerste zaterdag van juni.

 

Voor Elburg Foods geldt dat ze opnieuw trotse hoofdsponsor van het toernooi waren. Naast Elburg Foods wordt het toernooi mede mogelijk gemaakt door BFH Cleaning & Consultancy BV, Infi+, OpMaat administratie en advies en namens Asjen Bouw uit Wezep mocht er een wedstrijdbal worden verloot onder de deelnemende teams. Deelnemers, organisatie, bezoekers, vrijwilligers en sponsors kunnen terugkijken op een uiterst geslaagde dag. Het was prima voetbalweer en de sfeer was gezellig.

 

De eerste teams waren rond half negen op Sportpark De Heughte om zich onder het genot van een kopje koffie en cake voor te bereiden op het toernooi. Het toernooi werd rond kwart voor tien geopend door Ron Broekhuis namens de toernooicommissie VSCO’61. Vanaf tien uur streden de teams in twee categorieën om de trofee. Er werd aantrekkelijk voetbal gespeeld. Spelers, toeschouwers en de organisatie hebben hiervan genoten.

 

Er werd erg fanatiek gevoetbald door alle spelers en dit zorgde voor volop strijd voor de overwinning. Gelukkig stond sportiviteit bij iedereen hoog in het vaandel en werd er netjes gespeeld, Hulde voor het sportieve spel. De EHBO-medewerkers waren alleen maar druk met kleine blessures.

 

Om 13.20 uur werden de finalewedstrijden gespeeld in de recreantenpoule. De finale in de recreantenpoule ging dit jaar tussen de VRC uit Veenendaal en ‘s Heerenloo uit Elburg. VRC heeft deze finale weten te winnen en werd zodoende winnaar van het toernooi bij de recreanten.

 

In de competitiepoule was Ede Victoria de sterkste ploeg en ging er met de beker vandoor.

 

Aan alle deelnemende teams is er een beker uitgereikt. De prijzen werden vol enthousiasme overhandigd door Ben Schreurs, voorzitter van VSCO ‘61. De winnaars vierden hun overwinning als echte kampioenen waarbij de balkonscene natuurlijk niet mocht ontbreken.

 

De bokaal voor het doelschieten werd gewonnen door Wijhe ‘92 in de competitiepoule en door asv Dronten in de recreantenpoule.

 

Rond het middaguur was er voor alle deelnemers en begeleiders een lunch, mede mogelijk gemaakt door Bakkerij Schuld en Kwakkel’s groente en fruithandel. Tijdens de lunch was er een mooi optreden van Duo Remix. Onder de Nederlandstalige klanken was het erg gezellig op sportpark De Heughte en werd uiteraard de polonaise gelopen. Ook op het terras zat de sfeer er goed in.

 

Na het toernooi werd genoten van de barbecue, verzorgd door Slagerij van de Weg. Het toernooi werd afgesloten door Niels Broekhuis van de toernooicommissie van VSCO’61.

Hij bedankte alle deelnemers, begeleiders, sponsoren, scheidsrechters en alle vrijwilligers die aan het toernooi bijgedragen hebben. Iedereen kan terugkijken op een zeer geslaagde dag, die zonder de inzet van deze vele vrijwilligers niet mogelijk zou zijn geweest.

 

Tot slot gaat er veel dank uit naar de sponsoren Elburg Foods, BFH Cleaning & Consultancy BV, Infini+, OpMaat administratie en advies en Asjen Bouw, die deze dag financieel hebben ondersteund. Zonder de betrokkenheid van deze bedrijven was het toernooi niet mogelijk geweest.

 

Elburg Foods G-Voetbaltoernooi