Hardwerkend VSCO’61 moet
punten laten aan ZwartWit’63

Het is VSCO’61 opnieuw niet gelukt om de eerste overwinning van dit seizoen te behalen. Na een eerste helft die redelijk in evenwicht was, moest VSCO’61 in de tweede helft toch de winst laten aan de volwassener spelende gastheren.

 

VSCO’61 begon behoorlijk gehavend aan de wedstrijd. Vier vaste krachten moesten vanwege blessures aan de kant blijven. Dat waren Sander Stange, Ruben van de Kooi, Arjan van ’t Ende en Hans van Renselaar. Daardoor moesten de Kanaries met een volledig vernieuwd centrum aantreden met Robin van Ommen en Milan Eibrink. De spitspositie werd ingenomen door Youri van Boven die dat zeker in de eerste helft verdienstelijk deed als aanspeelpunt.

 

In de eerste helft waren de kansen schaars. Een vrije trap van Mike Jansen ging via het hoofd van Jarno Osseweijer net over en aan de andere kant was Jan van ’t Oever met een schot vanaf rand zestien gevaarlijk namens VSCO’61. Sander Bruinink kwam gevaarlijk door na slordig balverlies aan de kant van VSCO’61, maar doelman Django van der Landen hield VSCO’61 op de been. Aan het eind van de eerste helft zag Mike Jansen zijn inzet uit een moeilijke hoek voorlangs gaan.

 

De tweede helft was ZwartWit’63 dreigender door vooral steeds de diepte te zoeken op lopende mensen. In de 53e minuut kreeg Silvano Wild te veel ruimte op links en zijn voorzet werd simpel door Mike Jansen van dichtbij binnengetikt. Mike Jansen bleef hierna enkele malen gevaarlijk, maar wist niet te scoren.

 

VSCO’61 zocht naar de gelijkmaker, maar tot veel kansen kwam het niet. Dé kans om op gelijk hoogte ten komen kreeg Remon van der Graaf. Hij werd vrijgespeeld voor het doel, maar met twee verdedigers in zijn nek schoof hij de bal langs de verkeerde kant van de paal. Nadat eerst nog een doelpunt vanwege buitenspel werd afgekeurd was het in blessuretijd dat ZwartWit’63 de wedstrijd definitief besliste. Doordat VSCO’61 probeerde de gelijkmaker te forceren, kreeg de ingevallen Dani van Dijk de ruimte om de 2-0 aan te tekenen. Volgende week wacht VSCO’61 de thuiswedstrijd tegen Zeewolde.

 

Fotoverslag