KHC prolongeert titel op geslaagd
Berend Elzerman Toernooi VSCO’61

KHC heeft zaterdag door een 3-1 overwinning op SVI en het benutten van alledrie penalty’s na de reguliere speeltijd, overtuigend de titel van het Berend Elzerman Toernooi van VSCO’61 geprolongeerd.

 

De eersteklasser mag dus wederom de wisselbeker een jaar naar Kampen meenemen. En dat met de maximale score van 18 punten. Daarnaast werd KHC-speler Illias El Morabit uitgeroepen tot beste speler van het toernooi. Hij ontving uit handen van de initiatiefnemer van het toernooi en naamgever van de trofee, Nanne Schoonhoven, de Nanne Award.

 

Zaterdag stonden de laatste wedstrijden van het Berend Elzerman Toernooi op het programma. Asv Dronten won haar laatste wedstrijd met 3-1 van DOS Kampen en organisator VSCO’61 verloor met maar liefst 6-2 van WVF.

 

Tevreden terug
De organisatie keek tevreden terug op de 41e editie van het oudste toernooi in de wijde regio. Toernooicommissievoorzitter Erik Riemens stipte de hoge bezoekersaantallen, het prima voetbalweer en de geweldige sfeer op sportpark De Heughte in Oosterwolde aan.
Vooral het gelijktijdige begin van de laatste drie wedstrijden zaterdag om 14.00 uur bleek een schot in de roos. Dat leidde tot overvolle parkeerplaatsen rond sportpark De Heughte. Direct na afloop van de wedstrijden kwamen de deelnemende teams en de bezoekers samen op het hoofdveld voor de prijsuitreiking.

 

Zij zagen wethouder Beerd Flier de bijbehorende geldprijzen aan de teams en de wisselbeker aan de terechte kampioen KHC uit Kampen, overhandigen. De Kampenaren lieten zien het verste in de voorbereiding te zijn op het nieuwe seizoen. Ook het uitroepen van hun speler Illias El Morabit tot beste speler van het toernooi kon op veel bijval rekenen.

 

Vrijwilligers bedanken
De Berend Elzerman Toernooicommissie gaat in oktober het toernooi evalueren en zich weer buigen over de editie van 2024. Ook dan willen ze weer met een noviteit komen en daar zijn al weer ideeën over. “Eerst nog maar even nagenieten van deze geslaagde editie, waarvoor wij alle vrijwilligers, die op één of andere wijze hebben bijgedragen aan het slagen van het toernooi, hartelijk willen bedanken”, aldus Riemens.

 

De kampioensfoto is gemaakt door John Zoetebier. De overige foto’s door Dik Leusink.

 

Lees hier het verslag van Peter Veenstra op de website van KHC.