Laatste reguliere competitiewedstrijd
voor VSCO’61 tegen EFC’58

Voor de laatste competitiewedstrijd reist VSCO’61 zaterdag naar Ermelo. Op sportpark De Zanderij moet de strijd worden aangebonden tegen het al gedegradeerde EFC’58. Het blijft onzeker tot op de laatste wedstrijddag wie EFC’58 gaat vergezellen en wie zich via de nacompetitie voor volgend seizoen nog kan verzekeren van een plek in de 3e klasse. Voor EFC’58 is inmiddels het doek gevallen, zij spelen volgend jaar in de 4e klasse. Voor VSCO’61 is de spanning om te snijden. Door de nederlaag tegen Zwolsche Boys en de puntendeling tegen Hattem wordt de voorlaatste plaats op de ranglijst ingenomen. En dat zou rechtstreekse degradatie betekenen. Door de resultaten van de laatste twee wedstrijden heeft VSCO’61 het bereiken van de nacompetitie ook niet meer zelf in de hand. Maar is men afhankelijk van de uitslagen op de andere velden, in dit geval gaat het om de wedstrijd van Oene tegen Zwart Wit’63. Als VSCO’61 in staat is EFC’58 te verslaan en Oene verliest van Zwart Wit’63, dan gaat de VSCO’61 de nacompetitie in.

 

Vorige week konden de kanaries zich revancheren van de nederlaag een week eerder tegen Zwolsche Boys. In een van beide kanten niet al te beste wedstrijd kwam VSCO’61 echter niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Een uitslag waar Hattem wel blij mee was, voor hen betekende dit, dat men ook volgend jaar in de 3e klasse speelt. EFC’58, tot vorige week nog geen enkele winstpartij, verbaasde vriend en vijand en won zeer verrassend van ’t Harde. Hiermee is gelijk aangegeven dat EFC’58 geen tegenstander is om te onderschatten. Dat bleek destijds ook al in de thuiswedstrijd. Er werd toen wel gewonnen met 3-2, maar gemakkelijk ging dat niet en EFC’58 bleek over een goed team te beschikken. VSCO’61 zal daarom van meet af aan gefocust moeten zijn om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. En hopen dat Zwart Wit’63 (die al zeker is van nacompetitie voor promotie) in elk geval hun sportieve plicht verstaan in de wedstrijd tegen Oene.

 

De wedstrijd op sportpark De Zanderij begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter E. Hogeweide.

 

Een oproep aan iedereen die VSCO’61 een warm hart toedraagt om de laatste competitiewedstrijd ook voor de volle 100% achter het team te gaan staan.