Moeizaam gelijkspel
voor VSCO’61

Het blijft moeizaam gaan met VSCO’61 in de derde klasse. Voor de achtste keer werd een gelijkspel behaald, ditmaal tegen het eveneens laag geklasseerde ’s Heerenbroek. De Kanaries konden weinig overtuigen en mochten nog het meest tevreden zijn met het gelijke spel.

 

Voetballend was het weinig verheffend wat beide elftallen lieten zien op de grasmat. Alleen ’s Heerenbroek kreeg de betere kansen, terwijl VSCO’61 weinig afdwong.  In het eerste halfuur was Jonno Pruim tot driemaal toe dichtbij een doelpunt. Al in de derde minuut tikte hij de bal bij de eerste paal net naast. In de 21e minuut verscheen Pruim vrij voor doelman Django van der Landen en zag zijn schot via de doelman en de lat gekeerd.  Even later schoot hij net voorlangs.

 

VSCO’61 stelde daar weinig tegenover, maar kwam toch onverwachts op een 1-0 voorsprong. Rechtsback Jarno Osseweijer kwam goed op en vond de vrij inkomende Beert Bonestroo, die vanaf rand-zestien doelman Jelmer Visscher met een bekeken schuiver kansloos liet. Even dacht VSCO’61 te gaan rusten met een voorsprong, maar in blessuretijd van de eerste helft kopte Rob Henniphof van dichtbij zijn ploeg op gelijke hoogte (1-1).

 

In de tweede helft kwam Youri van Boven voor Milan Eibrink in het veld. Maar binnen twee minuten keek VSCO’61 al tegen een achterstand aan. Uit een hoekschop kon Jonno Pruim vrij de bal met het hoofd verlengen tot in de verre hoek (1-2).  Het antwoord van VSCO’61 liet niet lang op zich wachten. Youri van Boven werd ingespeeld en legde terug op Arjan van ’t Ende die de 2-2 binnenschoot.

 

Hierna kreeg ’s Heerenbroek nog twee goede kansen. Doelman Django van der Landen wist eenmaal goed redding te brengen en de andere keer werd de bal in kansrijke positie over geschoten. Beide teams vochten voor de overwinning, maar het spel was erg onrustig en slordig en tot kansen kwamen beide teams niet meer. De wedstrijd eindigde dus in een 2-2 gelijkspel waarbij beide ploegen weinig opschoten om uit de degradatiezorgen te komen.

 

De wedstrijdfoto’s zijn gemaakt door clubfotograaf Dik Leusink.

 

Wedstrijdfoto’s