Nipte nederlaag voor VSCO’61
tegen asv Dronten in tweede ronde BET

Woensdagavond wist VSCO’61 in haar tweede wedstrijd tijdens het Berend Elzerman Toernooi een knap resultaat te boeken tegen eersteklasser asv Dronten. Weliswaar werd met 1-2 verloren, maar vooral de tweede helft bood perspectief voor hoofdtrainer Henrico Mud.

 

VSCO’61 begon brutaal door in de tiende minuut een 1-0 voorsprong te nemen. Hans van Renselaar werd door Sander Stange de diepte ingestuurd. De spits van VSCO’61 troefde verdediger Florijn Diepstraten af en met een sliding gaf hij doelman Jordy Verburg het nakijken. Hierna was het eenrichtingsverkeer richting het doel van VSCO’61. Eerst werd de paal geraakt, daarna kreeg Jeremy de Graaf een niet te missen kans, maar schoot over en vervolgens hield doelman Arn van Renselaar asv Dronten van scoren af.

 

Het bleek uitstel van executie en het was dan ook wachten op een tegentreffer. Na twintig minuten spelen scoorde Cliff de Brons de lang verwachtte 1-1 met het hoofd uit een corner. Asv Dronten bleef gevaarlijk en sneed regelmatig door de defensie van VSCO’61. Of ze vonden doelman Arn van Renslaar op hun weg of de scherpte in de afronding ontbrak. Na een halfuur spelen kwamen de Drontenaren op een verdiende voorsprong. Opnieuw was de inleiding een corner en opnieuw scoorde Cliff de Brons (1-2).

 

De tweede helft werden de nodige wissels doorgevoerd en vonden verschillende verschuivingen plaats binnen het team van VSCO’61. In het eerste halfuur van de tweede helft deed VSCO’61 niet onder voor asv Dronten. Er was meer rust in het spel, er werd beter opgebouwd en kansen werden er niet weggegeven. VSCO’61 kreeg zelf een kans via Arjan van ’t Ende, maar doelman Verburg voorkwam een treffer ten koste van een corner.

 

In het laatste kwartier moest VSCO’61 wat meer terug en moest ook enkele kansen toestaan. Jeremy de Graaf schoot uit een moeilijke hoek op de buitenkant paal en Willem Jan Bos zag zijn inzet via een verdediger van VSCO’61 overgaan. Tenslotte moest de defensie van VSCO’61 doelman Django van der Landen te hulp schieten door een bal voor de lijn te keren. De wedstrijd werd uiteindelijk met 1-2 verloren.

 

De penaltyserie wist asv Dronten met 3-2 te winnen.

 

Overige wedstrijden tweede speelronde
Dinsdagavond hadden de andere ploegen al hun tweede wedstrijd in het Berend Elzerman Toernooi afgewerkt. SVI verloor met 1-0 van het sterkere DOS Kampen, dat in de eerste ronde nog zo verrassend van VSCO’61 had verloren. In de strafschoppenserie scoorde SVI alledrie de penalty’s en DOS Kampen 2. De wedstrijd van KHC tegen WVF was een doelpuntrijke wedstrijd. Ondanks dat de uitslag van 5-3 in het voordeel van KHC anders zou kunnen doen vermoeden, was KHC met name in de tweede helft de bovenliggende partij. In de eerste helft wist WVF nog goed partij te geven. Van alle ploegen op het Berend Elzerman Toernooi lijkt KHC er in de voorbereiding op het nieuwe seizoen op dit moment het beste voor te staan. Zij benutten wederom alledrie de penalty’s in de strafschoppenserie na afloop van de reguliere speeltijd en WVF slechts 1.

 

De wedstrijdfoto’s zijn van Peter Renkema. Lees hier zijn wedstrijdverslag op de website van asv Dronten.

 

Lees hier het wedstrijdverslag van de wedstrijd KHV – WVF op de website van KHC.

 

Fotoverslag