Onvervalste gemeentelijke
derby tussen VSCO’61 en OWIOS

Zaterdag staat de gemeentelijke derby tussen VSCO’61 en OWIOS op het programma. Het decor is het fraaie sportpark De Heughte in Oosterwolde. De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter M. van der Lei.

 

Een wedstrijd waar de supporters al lang van te voren naar uitkijken. De sportparken van beide kemphanen liggen ongeveer vijf kilometer van elkaar verwijderd. Qua schoonheid van de accommodatie doen beide verenigingen weinig voor elkaar onder en zijn deze hoofdklasse waardig.

 

Helaas voor beide verenigingen moest vorig seizoen qua voetbal de gang naar de derde klasse gemaakt worden. Wel fijn dat deze derby weer op het programma staat, maar liever hadden we gezien dat dit een klasse hoger was. Maar misschien is dit wel de werkelijkheid van de toekomst. Door de komst van de vijfde klasse en de versterkte degradatie zal het moeilijker worden om weer in de tweede klasse aan te haken.

 

OWIOS doet in ieder geval momenteel mee om de prijzen. Na een wat aarzelend begin wist de ploeg zich op te werken naar de vierde plaats. Alleen tegen VIOS Vaassen werd verloren, maar verder werden vier wedstrijden gewonnen en drie gelijkgespeeld. Met 15 punten staat het drie punten achter op koploper Zeewolde en moet het ZAC en ZwartWit’63 ook nog voor zich dulden.

 

VSCO’61 kent een stroeve start. De sterk verjongde formatie moest aan elkaar wennen en ook aan het niveau. Na twee gelijke spelen en vier nederlagen op rij, lijkt het lek boven. Thuis werd gelijkgespeeld tegen Zeewolde en afgelopen zaterdag werd met 1-4 gewonnen van Swift’64 en pakte de geelzwarte formatie van hoofdtrainer Henrico Mud haar eerste overwinning. Nu hopen dat deze opwaartse lijn doorgetrokken kan worden.

 

De derby tussen beide ploegen staat vaak bol van spanning en weinig goed voetbal. Vorig seizoen wist OWIOS beide wedstrijden te winnen, terwijl het seizoen ervoor VSCO’61 tweemaal aan het langste eind trok. Benieuwd wie zaterdag aan het langste eind trekt of wordt het toch een puntendeling. We hopen in ieder geval op een mooi en sportief duel in een goede sfeer met respect voor elkaar als spelers en supporters.

 

De wedstrijdbal is VSCO’61 aangeboden door Talentzaam B.V. uit ’t Loo-Oldebroek.

 

 

De Trendhout Pupillen van de Week zijn Seth van de Streek en Sophie Jonker en team van de week JO13-1.