Sponsortrip naar FC Groningen
op 10 mei 2024

Het begin van de lente betekent voor de voetbalcompetities doorgaans ook de start van de  fase waarin de beslissingen gaan vallen. VSCO’61 vecht momenteel in de 3e klasse C volop om klassebehoud. In de Eredivisie daarentegen is het kampioenschap al een vrijwel gelopen race. Een treetje lager is de titelrace in de Keuken Kampioen Divisie echter nog in volle gang.

 

Na de huidige koploper Willem II strijden daar voorlopig Roda JC en FC Groningen om de tweede plaats, die eveneens recht geeft op rechtstreekse promotie naar de Eredivisie. Wellicht komt het op de laatste speeldag op vrijdag 10 mei tot een ware apotheose wanneer FC Groningen in haar eigen stadion De Euroborg naaste concurrent Roda JC ontvangt. Een ontmoeting die zowel bij de Noorderlingen als de Limburgers al rood omcirkeld is in de agenda en waarbij het stadion tot de laatste stoel bezet zal zijn.

 

FC Groningen – Roda-JC

Sponsors van VSCO’61 wordt de gelegenheid geboden deze topper bij te wonen. Op vrijdag 10 mei is de wedstrijd het sluitstuk van een boeiende sponsortrip, waar vooraf een tour door de Eemshaven en een rondleiding door het Euroborg stadion de opmaat vormen.

 

De opzet is om vanaf 12:30 uur te verzamelen in het clubgebouw op sportpark De Heughte, waar de sponsors worden ontvangen met koffie/thee en een kleine versnapering. Om 13:00 uur vertrekt de luxe touringcar richting het hoge Noorden met als eerste reisdoel de energiehaven van Noordwest Europa: Groningen Seaports met de Eemshaven en Chemie Park Delfzijl (www.groningen-seaports.com).

 

Eemshaven

De Eemshaven leek lange tijd een mislukt project maar presenteert zich vandaag als dé energiehaven van Noordwest-Europa. De Eemshaven heeft zich ontwikkeld van een kale, lege vlakte tot een bruisende haven, waar tientallen bedrijven dagelijks aan het werk zijn en een bijdrage leveren aan de energietransitie. Ongeveer een derde van de in Nederland geproduceerde energie vindt haar oorsprong in de Eemshaven. De rol van de haven in de energievoorziening van Nederland is en blijft daarmee enorm belangrijk. Ook op het gebied van data gebeurt er in de Eemshaven veel. Zo is het grootste datacentrum van Google er gevestigd, dat werkgelegenheid biedt aan meer dan 470 mensen.

 

Chemie Park Delftzijl

De Eemshaven trekt nauw op met het chemische cluster in Delfzijl. Ongeveer 15% van alle in Nederland geproduceerde chemische producten komt uit Delfzijl. Door de vondst van gas en zout in de regio in de jaren ‘50 van de vorige eeuw ontwikkelde Delfzijl zich tot een industriehaven met een sterk chemisch cluster. Een keten van hoogwaardige bedrijven die elkaars producten en diensten verwerken en afnemen vormen samen Chemie Park Delfzijl. Zij hebben zich dankzij de aanwezige natuurlijke grondstoffen en goede onderlinge logistieke verbindingen ontwikkeld tot een geavanceerde en duurzame bedrijfsketen van nationaal belang. Door de groene energiemix van windturbines, biomassa en waterkracht en de mogelijkheden die het agrarische achterland biedt, ontwikkelt Delfzijl zich tot dé biobased locatie van Noordwest-Europa. Ook afval is steeds vaker een grondstof voor de chemie. Hierdoor speelt de circulaire economie een belangrijke rol in Delfzijl, dat zich steeds meer ontwikkelt als perfecte locatie voor de recycling- en afvalindustrie.

 

Euroborg

Na deze ongetwijfeld interessante en boeiende tour wordt koers gezet naar de thuishaven van FC Groningen: De Euroborg. Hier zal voorafgaand aan de wedstrijd FC Groningen – Roda JC een stadiontour volgen. Tijdens deze rondleiding wordt in vogelvlucht de geschiedenis van FC Groningen verteld en worden de mooiste plekken (kleedkamers, spelerstunnel, veld, business lounges,  catacomben, etc.) van het stadion getoond.

 

Boeren-Box

Aansluitend aan de stadiontour zal er een koud en warm buffet worden geserveerd in de Boeren-Box skybox. Tijdens het buffet wordt er nog een wedstrijdvoorbeschouwing gegeven door FC Groningen. Doorgaans is De Boeren-Box Skybox (www.boeren-box.nl) de thuisbasis voor agrarisch Groningen. Boeren uit Noord-Nederland en bedrijven die actief zijn in de agrarische sector verzamelen zich in deze skybox, die zich kenmerkt door ongedwongenheid en gezelligheid.

 

Dit keer is deze skybox echter exclusief gereserveerd voor de sponsors van VSCO’61. Een bijzondere en unieke gelegenheid om in fluwelenzachte business-seats de wedstrijd op de voet te volgen. Ook na de wedstrijd is er nog volop gelegenheid om tijdens de informele nazit op een ontspannen wijze terug te blikken op de wedstrijd of (zakelijke) contacten aan te halen. Zowel het buffet als de consumpties in de Boeren-Box skybox zijn all-inclusive.

 

Programma

12:30 u. Ontvangst op sportpark De Heughte

13:00 u. Busreis naar en tour door Groningen Seaports (Eemshaven en Delfzijl)

17:00 u. Stadiontour De Euroborg

18:00 u. Buffet in de Boeren-Box Skybox

20:00 u. Wedstrijd FC Groningen – Roda JC

22:00 u. Nazit in Boeren-Box Skybox

23:00 u. Aanvang terugreis naar Oosterwolde

 

Aanmelding

Sponsors die interesse hebben deel te nemen aan deze sponsortrip kunnen zich aanmelden via info@vsco.nl. Er zijn maximaal 50 (sponsor)plaatsen beschikbaar. Een snelle reactie is dus aan te bevelen. Gelieve bij de inschrijving volledige voor-, achter- en bedrijfsnaam alsmede 06-nummer te vermelden.

 

In principe kan een sponsor zich met maximaal 2 personen aanmelden. Mochten er meerdere personen van één sponsor mee willen, dan wordt in overleg bekeken wat mogelijk is. Deelname vindt plaats op volgorde van aanmelding en betaling (vol=vol).

 

Contact

Bij vragen of behoefte aan aanvullende informatie kan contact worden opgenomen met Vincent Smit  (06-51788676) en/of Lammert Vlieger (06-13967788).

 

De sponsorcommissie VSCO’61 hoopt haar sponsors zo weer een bijzondere en bovenal interessante sponsortrip aan te bieden en de aanmeldingen en deelname dan ook met warme belangstelling tegemoet gezien.