Trainingskamp selecties
in Salou

De selectie van VSCO’61 is gisteren weer vertrokken voor een trainingskamp in het Spaanse Salou. Zij houden ons dagelijks op de hoogte van hun avonturen onder de Spaanse zon.

 

In alle vroegte werd er donderdagochtends om 03.15 uur verzameld in het clubgebouw op sportpark De Heughte om onder het genot van een bak koffie wakker te worden. Met een groep van 29 personen vertrok de bus van Marion Reizen om 03.45 uur richting Schiphol. Na aankomst om 05,15 uur snel door naar de incheckbalie, zodat er nog wat tijd overbleef voor een bak koffie.

 

Door een klein mankement aan het vliegtuig vertrokken we een uurtje later dan gepland, maar uiteindelijk arriveerden we om 11.30 uur in Barcelona. Overigens verliep ook de landing niet helemaal zoals gepland, want we maakten eerst een heftige doorstart.

 

Met de bus richting Salou, waar we na aankomst onze intrek hebben genomen in de voor ons gereserveerde huisjes. Daarna was het tijd voor de lunch en om 16.00 uur de eerste training onder leiding van Henrico Mud, Berry Kroeze, Christiaan Bakhuizen en Martin Top.

 

Donderdagavond stond om 19.00 uur het diner op het programma, waarna we onder leiding van hoofdtrainer Henrico Mud de quiz ‘Ik hou van Holland’ gespeeld hebben. Op deze gezellige avond werd de quiz gewonnen door het team bestaande uit Arjan, Jan, Ruben, Remco en Jeroen.

 

Vrijdagochtend om 09.00 uur ontbijt en om 11.00 uur de eerste training. De licht geblesseerden gingen onder leiding van Christiaan naar de fitnessruimte. Aansluitend om 13.00 uur lunch en daarna vrije tijd, die door een aantal benut werd om met de fiets het strand te bezoeken. De tweede training stond om 16.00 uur op het programma, waarbij er gericht werd getraind op spelmomenten.

 

Vrijdagavond was een vrije avond en zaterdagochtend stond de bus om negen uur klaar voor een fietspuzzeltocht in Barcelona. Na aankomst om ongeveer half elf werden we opgedeeld in teams en kregen we de fietsen overhandigd. Ieder team kreeg vier uur de tijd het door Henrico opgestelde opdrachtenformulier tijdens de fietstocht door Barcelona af te werken en een bonusvraag van Wichert Spijkerboer te beantwoorden. De tocht voerde langs de bekende bezienswaardigheden van de hoofdstad van Catalonië.

 

Daarna was er ruimte voor een gezellig terrasje in de zon, totdat rond vijf uur de bus weer kwam voorgereden voor de terugreis naar Salou waar we hebben gegeten in een steakhouse. Daar werd de uitslag van de ‘Kanaries on Tour’ fietspuzzeltocht’ bekend gemaakt en het winnende team bestond uit: Jarno Osseweijer, Rick Pleiter, Aron Sleurink, Joël Bultman, Remon van der Graaf en Christiaan Bakhuizen.

 

Zondag is de selectie veilig weer teruggekeerd naar Oosterwolde.

 

Fotoverslag