Verdienstelijk gelijkspel
voor VSCO’61 tegen Hattem

In de uitwedstrijd tegen de nummer vier op de ranglijst Hattem wist VSCO’61 verdiend een punt binnen te slepen. Op een zwaar bespeelbaar veld waren beide teams aardig aan elkaar gewaagd. VSCO’61 legde veel energie in de wedstrijd en dat werd beloond met een 1-1 gelijkspel.

 

Het eerste halfuur ontspon zich een wedstrijd die vooral op het middenveld werd uitgevochten. Tot grote kansen kwam het aanvankelijk niet. Het spel was niet hoogstaand, maar de strijd en de spanning vergoedden veel. Daarnaast was het heerlijke toeven in het mooie winterzonnetje en de mooie ligging van het hoofdveld.

 

In het laatste kwartier van de eerste helft dienden zich de eerste mogelijkheden aan. Felix Noordberger kreeg namens Hattem tweemaal een goede schietmogelijkheid, maar zijn vizier stond niet scherp. Ook Rick Dalhuizen wist met zijn schot het net niet te vinden. Aan de andere kant was Hans van Renselaar tweemaal dreigend. Eerst verslikte hij zich in de tegenstander en daarna zag hij zijn schot net voorlangs gaan.

 

De tweede helft was nog maar koud begonnen of Hattem nam de leiding. Op het middenveld kreeg Giovan Drayer een klutsbal gelukkig mee en kon alleen op doelman Django van der Landen afgaan. Zijn schot verdween via de binnenkant paal in het doel (1-0). Een flinke domper voor De Kanaries, maar tevens het sein om volop de aanval te zoeken. In de 54e minuut wist Beert Bonestroo met een halve volley een ingooi van Hans van Renselaar tot doelpunt te promoveren (1-1).

 

De kansen bleven ook in de tweede helft schaars, maar VSCO’61 liet in de slotfase zien over meer inhoud te beschikken dan de gastheren. VSCO’61 was een aantal malen gevaarlijk, terwijl ook Hattem probeerde om de volle winst over de streep te trekken. Dat lukte geen van beide teams, zodat de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel en waarbij beide teams mee konden leven. Zaterdag wacht voor VSCO’61 het thuis duel tegen VIOS Vaassen. Een echte zes-punten-wedstrijd, want bij een overwinning kan VSCO’61 op gelijke hoogte komen.

 

Helaas was onze clubfotograaf verhinderd.

 

Hier de link naar het wedstrijdverslag op website van vv Hattem.