Verenigingen slaan handen
ineen voor scheidsrechterstekort

Een uitdaging waar alle voetbalverenigingen wekelijks voor staan is om bij elke wedstrijd een scheidsrechter te vinden. Ondanks dat elke vereniging voor zichzelf wel acties heeft genomen blijft dit een uitdaging. Daarom hebben de verenigingen Elburger SC, DSV’61, VSCO’61 en OWIOS besloten om dit probleem gezamenlijk aan te pakken.

 

Zo wordt er in het najaar van 2023 door de verenigingen een scheidsrechterscursus georganiseerd. Om de barrière voor deelname zo laag mogelijk te houden worden de 4 cursusavonden over de verenigingen verdeeld. Meer informatie is te vinden op de KNVB website: https://www.knvb.nl/assist-scheidsrechters/opleidingen/verenigingsscheidsrechter

 

Als je belangstelling hebt om je als scheidsrechter voor je vereniging in te zetten en je daar wat training en begeleiding in wil hebben dan is dit een laagdrempelige mogelijkheid in te stappen. Meld je aan via de KNVB-website of bij de scheidsrechterscoördinator/wedstrijdsecretaris van je vereniging. Daar kan je ook terecht voor vragen.

 

Verder is er contact gelegd tussen de scheidsrechterscoördinatoren van de verschillende verenigingen. Op een startavond zijn er tips en trucs gedeeld en is tevens de intentie uitgesproken om elkaar in de toekomst vaker te ondersteunen.

 

Zonder scheidsrechter geen voetbal!