Versterkingen
selectie VSCO’61

Justin Holtkamp en Thomas Smit maken beiden de overstap van WVF naar de selectie van VSCO’61. Nadat ze enkele keren hadden meegetraind met de selectie van VSCO’61 en gesprekken hebben gevoerd met het technisch kader van VSCO’61 waren ze beiden overtuigd van de keuze. Ze kennen hoofdtrainer Henrico Mud uit zijn tijd als trainer van het tweede elftal van WVF.

 

Justin Holtkamp
De 28-jarige Justin Holtkamp komt voetballen bij de selectie van VSCO ‘61. Hij komt oorspronkelijk uit Enschede wat nog wel te horen is aan zijn accent. Hij woont nu circa 4 jaar in Zwolle en studeert daar Psychomotorische Therapie. Hij hoopt binnenkort af te studeren.

 

Justin heeft 20 seizoenen bij Sparta Enschede gespeeld. Hij heeft daar de gehele jeugdopleiding doorlopen en heeft vervolgens na een jaar in het tweede elftal de stap gemaakt naar het eerste. Hij heeft hier twee seizoenen in de eerste klasse gespeeld en daarna nog een aantal in de tweede klasse. Nadat hij naar Zwolle is verhuisd, heeft hij vier seizoenen bij WVF gevoetbald.

 

In de jeugd heeft Justin op meerdere posities gestaan, maar wel altijd in de defensie. Bij de senioren is hij een echte linksback geworden, maar speelt hij af en toe centraal achterin. Hij beschrijft zichzelf als een speler met veel temperament: “Ik heb een echte winnaarsmentaliteit en zal er ook alles aan doen om te winnen, soms tot irritatie van mijn medespelers aan toe. Ik ben een linksback die het fijn vind om veel op te komen en de combinatie aan te gaan, waardoor ik de achterlijn kan halen. Ook zorg ik er sinds enkele jaren voor dat ik meer op het middenveld te vinden ben in plaats van alleen maar aan de zijlijn.”

 

Justin kent hoofdtrainer Henrico Mud vanuit WVF als een trainer die er bovenop zit en altijd een stapje extra vraagt van zijn spelers. Een extra stapje in het voetbal maar ook in luisteren, “want praten kan Henrico.” De verwachtingen die Henrico van Justin heeft als voetballer zijn voor hem duidelijk en spreken hem enorm aan.

 

Factoren die voor hem hebben meegespeeld om de overstap te maken naar VSCO‘61 zijn er meerdere. De eerste was de uitdaging die hij nog een keer aan wil gaan. “Ik heb een aantal jaren bij Sparta Enschede in het eerste gespeeld en dit was echt anders dan spelen in een tweede elftal. Ondanks dat ik het heel erg naar mijn zin heb gehad bij WVF miste ik in ons team soms de echte winnaarsmentaliteit. Daarnaast vind ik het prettig om met Henrico te werken en lijkt het me tof om nog een keer samen met hem de uitdaging aan te gaan en hopelijk nogmaals kampioen te worden. WVF gaf geen zekerheid over de invulling van het tweede elftal komend seizoen. Die onzekerheid heeft mij een duwtje in de rug gegeven om in gesprek te gaan met VSCO ‘61. Het meetrainen bij de selectie en de goede gesprekken bevielen mij goed. Ik kreeg meteen het gevoel dat VSCO ‘61 een warme club is waar ik mij thuis ga voelen.”

 

Justin wil een bijdrage leveren in het optimaal presteren van het eerste elftal met als doelstelling te promoveren naar de derde klasse, “bij voorkeur met een kampioenschap.”

 

Thomas Smit
Ook Thomas Smit maakt de overstap naar de selectie van VSCO ‘61. Hij is 25 jaar jong, komt uit Zwolle en heeft tot nu toe altijd gevoetbald bij WVF. Het afgelopen seizoen heeft hij gespeeld als centrale verdediger in WVF 2.

 

Thomas vindt zelf dat hij het best tot zijn recht komt op het middenveld als een box-to-box speler. Hij geeft aan dat hij een veelzijdige speler is die op meerdere plekken in het team zijn bijdrage kan leveren. Hij is een speler die nooit opgeeft. Hij ontvangt de bal graag in de voet en heeft een goede pass.

 

Hij kent Henrico Mud als een fanatieke trainer die het beste uit een speler wil halen. Henrico maakt spelers fit en zorgt dat ze fit blijven. Door het enthousiasme van Henrico maak je als speler een stap extra, zo heeft hij Henrico als trainer bij WVF 2 ervaren.

 

Thomas heeft de overstap naar VSCO ‘61 gemaakt omdat hij de club kent als een warme club met veel supporters. Alles is goed geregeld en de velden liggen er prima bij. Die goede randvoorwaarden maken dat hij veel zin heeft te voetballen bij VSCO ‘61. Hij hoopt dat het team stappen kan zetten,  “zodat we volgend jaar kunnen terugkeren naar de derde klasse. Dit door hard te werken en samen te blijven groeien.”

 

VSCO ‘61 wenst Justin en Thomas veel succes en voetbalplezier toe!

 

Justin Holtkamp en Thomas Smit

 

De speler met de donkerblonde krulletjes is Thomas Smit. De speler met blond haar is dus Justin Holtkamp.