Voetbaltenues VSCO’61
in Tanzania

In februari mocht ik met 20 van mijn leerlingen uit het voortgezet onderwijs van het RSG Slingerbos in Harderwijk Tanzania en Kenia bezoeken. We verbleven daar in gastgezinnen en de leerlingen logeerden een week bij hun leeftijdsgenoten in Harusha Tanzania. Samen ondernamen we veel activiteiten en bezochten we gesponsorde projecten van een Stichting die jonge mensen maar ook scholen en kliniekenonderwijs en microkrediet biedt om verder te ontwikkelen. We organiseerden op de school een voetbaltoernooi met de leerlingen uit Nederland en Tanzania.

 

Omdat mijn zoons Jonne, Melle en Diede van Norel bij VSCO’61 voetballen heb ik gevraagd of de vereniging voetbaltenues ter beschikking kon stellen om aan de school te schenken. Ik kreeg een grote sporttas mee vol voetbalspullen waar ze ontzettend blij mee zijn. De school heeft iedere vrijdag een sportmiddag en dan spelen ze voetbal. Een paar keer per jaar voetballen ze een toernooi met andere scholen in de regio. Daar zullen ze nu schitteren in de prachtige tenues van VSCO’61.

 

Tijdens ons verblijf werd de finale een heuse interland die werd gewonnen door de leerlingen uit Nederland. Het was prachtig om te zien hoe voetbal jongeren samenbrengt en met elkaar verbindt of je elkaar nu kent of niet.

 

Namens de school in Harusha Tanzania, bedankt VSCO’61.

 

Bekijk alle foto’s HIER.