VSCO’61 boekt verrassende
overwinning op DOS Kampen

De eerste wedstrijd tijdens het 41ste Berend Elzerman Toernooi (BET) levert voor VSCO’61 een 2-1 overwinning op tegen DOS Kampen. Beide ploegen degradeerden vorig seizoen en komen dit jaar een klasse lager uit. DOS Kampen komt uit in de tweede klasse, terwijl VSCO’61 haar opwachting mag maken in de derde klasse.

 

VSCO’61 gaf vooral in de eerste helft goed partij. DOS Kampen had wel iets meer balbezit, maar de kansenverhouding lagen ongeveer gelijk. De eerste kans was voor VSCO’61 nadat Hans van Renselaar doelman Jurjen van der Wal aftroefde. Zijn teruggelegde bal werd door Beert Bonestroo ingeschoten, maar doelman Van der Wal wist de bal alsnog te keren. Na een kwartier spelen opende DOS Kampen de score. Een combinatie door het hart van de defensie zette Raymon Beuling alleen voor doelman Korné van de Brake die het nakijken had (0-1).

 

Direct hierop gaf Dylan Vlieger de bal op Jan van ’t Oever die doelman Van der Wal tot een uiterste krachtinspanning dwong en zijn schot tot hoekschop wist te verwerken. Veel kansen waren er niet in de eerste helft te noteren, maar Jochem van Putten liet een grote kans liggen om de voorsprong van DOS Kampen te vergroten door in vrije positie de bal voorlangs te schieten. In blessuretijd van de eerste helft kwam VSCO’61 op gelijke hoogte. Een afgeslagen corner werd door Jarno Osseweijer van buiten de zestien met een schuiver tot doelpunt gepromoveerd (1-1).

 

De tweede helft begon VSCO’61 met veel invallers. De nieuwe hoofdtrainer Henrico Mud gebruikt het toernooi vooral om al zijn spelers aan het werk te zien. De tweede helft was DOS Kampen de bovenliggende partij, maar verzuimde tot driemaal toe in kansrijke positie om de overwinning naar zich toe te trekken. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd sloeg VSCO’61 onverwachts toe. Dylan Vlieger draaide zich rand zestien vrij en met een geplaatst schot liet hij de DOS Kampen goalie kansloos (2-1).

 

Het leek erop dat VSCO’61 niet lang mocht genieten van de voorsprong. Sander Stange trok binnen de zestien aan de noodrem en scheidsrechter Jarno Schoonhoven wees terecht naar de elfmeterstip. Ayoub Lakhloufi schoot de bal echter hard naast en in de resterende minuten wist VSCO’61 de overwinning over de eindstreep te trekken. Traditiegetrouw werden na afloop van de wedstrijd drie penalty’s door elk team genomen welke meetellen voor de eindstand. VSCO’61 mistte alle drie penalty’s, terwijl DOS Kampen tweemaal wist te scoren.

 

De winnaar van het BET van vorig jaar, KHC, deed goede zaken door asv Dronten met 3-2 te verslaan en ook alle 3 penalty’s te benutten. Het nestelt zich dus direct bovenaan de ranglijst. Beide ploegen lieten al goed voetbal zien, waardoor het een boeiende wedstrijd werd. SVI speelde met 1-1 gelijk tegen WVF, maar benutte ook alle penalty’s en komt zo met 4 punten op de tweede plaats in de tussenstand van het Berend Elzerman Toernooi. SVI keek lang tegen een 1-0 achterstand aan, maar in de laatste seconden van de blessuretijd bracht Thom Kooke alsnog de 1-1 op het scorebord.