VSCO’61 drie gecertificeerde
scheidsrechters rijker

Maandag 18 december hebben drie verenigingsscheidsrechters van VSCO’61 hun officiële diploma behaald voor de cursus verenigingsscheidsrechter.

 

Aan het begin van het seizoen is er gezamenlijk door OWIOS, DSV’61 en VSCO’61 een cursus voor verenigingsscheidsrechters gestart. Hier deden 20 fanatieke en leergierige cursisten aan mee, waaronder drie leden van VSCO’61. De cursus bestond uit vier avonden, twee theorieavonden en twee avonden waarop de cursisten een wedstrijd moesten fluiten. Op deze avonden werd geleerd aan de scheidsrechters hoe je het beste door het veld kan lopen om niet in de weg te lopen. Hoe de spelregels in elkaar zitten en hoe je deze het beste kan toepassen.

 

Maandag 18 december was de laatste cursusavond bij DSV’61, hier moesten de scheidsrechters nog één keer hun talent laten zien als scheidsrechter, het was een ware derby die werd gespeeld, namelijk DSV’61 JO17-1 – VSCO’61 JO17-1 welke onbeslist in 0-0 eindigde. Na afloop van de wedstrijd moesten alle cursisten nog een spelregeltoets maken van tien vragen.

 

Nadat de KNVB docent de toetsen had nagekeken kwam het verlossende antwoord dat alle cursisten waren geslaagd. Namens VSCO’61 willen wij Jochem Schreurs, Christian Pap en Gosé van Gelder feliciteren met het behalen van hun verenigingsscheidsrechter diploma en wensen wij hen nog veel mooie jaren als scheidsrechter bij VSCO’61 toe met leuke en sportieve wedstrijden.

 

Lijkt het jou nou ook leuk te fluiten? Meld je dan aan bij scheidsrechtercoördinator Jarno Schoonhoven via jarno.schoonhoven@vsco.nl of spreek hem aan op het sportpark.