VSCO’61 boekt
belangrijke overwinning

Thuis tegen Zwolsche Boys weet VSCO’61 een 4-1 overwinning te boeken. De eerste thuisoverwinning betekent voor VSCO’61 dat ze aanhaken bij de grote middenmoot en een belangrijke stap zetten om uit de degradatiezorgen te komen.

 

Op een guur sportpark De Heughte startte VSCO’61 met de nodige aanpassingen. Zo was Klaas van Woudenbergh afwezig wegens ziekte en startte Hans van Renselaar op de bank omdat hij ook ziek was geweest. Routinier Remco van ’t Hul maakte zijn opwachting in het centrum van de verdediging en vormde samen met Sander Stange het hart van de defensie. Voor Remon van der Graaf was een basisplaats weggelegd.

 

De eerste helft was het VSCO’61 dat het initiatief had, maar tot echte kansen leidde dit niet. Zwolsche Boys groepeerde zich voor haar eigen doel en voor VSCO’61 was het moeilijk om hier doorheen te komen. De Kanaries moesten wel oppassen voor de snelle counter van de Zwollenaren waarbij vooral linksback Ian van der Kolk vaak voor dreiging zorgde. Even dacht VSCO’61 aan een strafschop doordat Beert Bonestroo gehinderd werd om te schieten, maar scheidsrechter Elroy Hogeweide zag hierin geen penalty.

 

De tweede helft bood meer dreiging voor beide doelen, mede door het snelle doelpunt van Zwolsche Boys waardoor het spel op de wagen was. In de 49e minuut was het de mee opgekomen Ian van der Kolk die over het hoofd werd gezien en geheel vrij doelman Korné van de Brake het nakijken gaf (0-1). Het antwoord van VSCO’61 liet niet lang op zich wachten. In de 56e minuut werd Arjan van ’t Ende de diepte ingestuurd en zijn voorzet vond Youri van Boven die de 1-1 aantekende.

 

Na ruim een uur wisselde VSCO’61 Remco van ’t Hul en Remon van der Graaf voor Milan Eibrink en Hans van Renselaar. Enkele minuten later nam VSCO’61 verdiend een 2-1 voorsprong. Uit een snelle uitval via Niels Elzerman wist Arjan van ’t Ende de 2-1 binnen te schieten.

 

Zwolsche Boys verliet hierna hun verdedigende stelling en ging op zoek naar de gelijkmaker. Dit bood VSCO’61 de kans om via de counter enkele malen gevaarlijk te worden. Youri van Boven schoot vanuit riante positie voorlangs en Hans van Renselaar zag zijn doelpunt vanwege een vermeende duw op  doelman Bram Jager afgekeurd. Van Renselaar strandde daarna vrij voor doelman Bram Jager op de goalie en Niels Elzerman zag zijn inzet in de korte hoek tot corner verwerkt.

 

In blessuretijd viel dan uiteindelijk de bevrijdende treffer. Doelpuntenmaker was Arjan van ’t Ende met zijn tweede treffer van deze middag. Een minuut later bepaalde Beert Bonestroo met een diagonale schuiver de eindstand op 4-1. Weliswaar een geflatteerde overwinning, maar zeker een verdiende overwinning voor De Kanaries, die zich nu hoopvol kunnen opmaken voor het vervolg van de competitie.

 

Na de winterstop speelt VSCO’61 op zaterdag 20 januari wederom thuis tegen EFC’58.

 

Fotoverslag