VSCO’61 en Oene delen de punten
in aantrekkelijke wedstrijd

Onder winterse omstandigheden vochten Oene en VSCO’61 op sportpark “De Hoge Kamp” in een aantrekkelijk duel om de fel begeerde drie punten. Beide teams hadden een groot belang bij de overwinning met als doel zich te ontworstelen aan de onderste regionen. Zowel de thuisclub als de gasten speelden volop voor de winst. Maar de punten werden uiteindelijk broederlijk gedeeld. De ruststand van 2-2 werd uiteindelijk ook de eindstand. Gezien het spelbeeld over de gehele wedstrijd ook wel een terechte uitslag.

 

In de eerste helft was VSCO’61 duidelijk de bovenliggende partij. Met een sterke bezetting op het middenveld werd Oene voortdurend teruggedrongen op de eigen helft. Al vrij snel resulteerde dit in een bijna doelpunt van Youri van Boven, die uit een goed genomen vrije trap van Jan van ’t Oever maar net het doel van de tegenstander niet wist te vinden. Aan de andere kant kreeg Oene bij een counter een goede mogelijkheid, maar Jim Schaap kopte over en naast.

 

VSCO’61 bleef echter het overwicht behouden, met goede combinaties en druk naar voren werd het vijandige doel voortdurend gezocht. Meer dan een aantal corners en schoten van afstand leverde dit helaas niet op. En tegen de verhouding in was het Oene dat toch de leiding wist te nemen. Kevin Scholten was de maker van het doelpunt. VSCO’61 had echter het antwoord snel klaar. Een van de verdedigers van Oene maakte hands binnen de beruchte 16 meter. De terechte strafschop werd kundig verzilverd door Jan van ’t Oever.

 

Op slag van rust wist VSCO’61 zelfs de leiding te nemen. Na een goede actie van Remon van der Graaf bracht hij de bal in de doelmond. De bal werd tot tweemaal toe gekeerd door een tegenstander, maar bij de derde poging schoot Beert Bonestroo uiteindelijk raak: 1-2. Dit leek ook de ruststand te worden, maar Oene dacht daar anders over. De verdediging van VSCO’61 greep niet goed in en de bal kwam voor de voeten van Jasper Mosterd. Zijn inzet werd  van richting veranderd en keeper Korné van de Brake had het nakijken. Ruststand dus 2-2.

 

Het duel bleef na rust aantrekkelijk. Met het verschil dat de thuisclub na de rust de betere ploeg was, zonder dat dit overigens tot grote kansen leidde. De beste kans op de overwinning kreeg VSCO’61 uiteindelijk nog, ongeveer een kwartier voor het einde. Klaas van Woudenbergh werd goed gelanceerd. In een riante schietpositie schoot hij de bal jammer genoeg recht op de doelman van Oene af. De goed leidende scheidsrechter Beldman maakte na 90 minuten spelen een einde aan deze spannende wedstrijd en de teams moesten beiden genoegen nemen met een punt.

 

Volgende week speelt VSCO’61 de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen Zwolsche Boys. De wedstrijd op sportpark De Heughte begint om 14.30 uur.

 

Fotoverslag