VSCO’61 en OWIOS
delen de punten

De gemeentelijke derby tussen OWIOS en VSCO’61 eindigde in een 1-1 gelijkspel. Nadat OWIOS in de eerste helft op voorsprong kwam, wist VSCO’61 na rust langszij te komen. Goed werd er niet gespeeld, maar beide teams kregen nog wel de kans om de overwinning binnen te slepen, maar gescoord werd er niet meer.

 

Na een aftastend begin in de eerste helft trok OWIOS langzaam de wedstrijd naar zich toe. Mede doordat VSCO’61 te veel ontzag voor de tegenstander was en te angstig speelde. Daarnaast hielp VSCO’61 door veel foute passes OWIOS in het zadel. Na een halfuur spelen had OWIOS hieruit moeten scoren. Bij het uitverdedigen werd de bal pardoes ingeleverd en kwam Florian Jonker vrij voor doelman Django van der Landen. De OWIOS-speler had te lang werk om de bal te controleren waardoor doelman Django van der Landen redding kon brengen.

 

Het was uitstel van executie. Nadat eerst Mike Bastiaan een schot uit kansrijke positie naast zag gaan, was het in de 40e minuut wel raak. Opnieuw slecht uitverdedigen bracht de bal rand zestien bij Florian Jonker, die met een schuiver in de korte hoek zijn eerdere fout goed maakte (1-0). Hierna moest Jonker vanwege een blessure zich laten vervangen door Jasper Schut. De invaller stelde direct de VSCO-goalie op de proef, die het schot tot corner verwerkte. In blessuretijd kreeg VSCO’61 de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Een afgevallen cornerbal werd door Arjan van ’t Ende overgeschoten.

 

De tweede helft kwam VSCO’61 feller voor de dag en gooide de schroom enigszins van zich af met de ingevallen Youri van Boven en Robbin van Ommen binnen de lijnen. Het leverde in de eerste tien minuten wel drie gele kaarten op, maar De Kanaries waren wel in de wedstrijd. Jasper Schut mocht overigens wel van enig geluk spreken dat zijn overtreding op Klaas van Woudenbergh slechts met geel werd bestraft. In de 63e minuut wist VSCO’61 tegen te scoren. Uit een vrije trap van Jan van ’t Oever scoorde Hans van Renselaar met het hoofd de 1-1.

 

De wedstrijd was nu meer ontbrand en beide teams probeerden de overwinning naar zich toe te trekken. Grote kansen waren er vooralsnog niet, maar in de slotfase dienden deze zich toch aan. Eerst werd een schot van Jasper Schut half verwerkt door doelman Van der Landen, maar VSCO’61 wist de bal voor de inkomende OWIOS-aanval weg te werken. De grootste kans was hierna voor VSCO’61. Hans van Renselaar zette met een mooie steekpass Arjan van ’t Ende vrij voor doelman Herold Ponstein, die ten koste van een corner redding wist te brengen.

 

In blessuretijd belandde een vrije trap van Jasper Schut via een stuit tegen de lat en zag Corné Hamelink zijn inzet voor de doellijn gekeerd. Het bleef bij 1-1 en het is de vraag of dit voor beide partijen voldoende is in de strijd om promotie (OWIOS) en degradatie (VSCO’61).

 

WEDSTRIJDFOTO’S

 

FOTO’S NWVFOTO