VSCO’61 en vv Hattem
houden elkaar in evenwicht.

Onder gunstige weersomstandigheden streden vv Hattem en VSCO’61 op sportpark De Heughte om de felbegeerde drie punten, waarbij er voor beide teams veel op het spel stond. Dat de belangen erg groot waren was ook aan het spel te zien. Vooral aan VSCO’61 zijde leek de nervositeit en onrust af en toe in het spel te sluipen, wat de kwaliteit van het spel niet ten goede komt. Uiteindelijk eindigde deze wedstrijd zoals die ook begonnen was: 0-0.

 

VSCO’61 moest het deze middag doen zonder de geschorste Jan van ’t Oever. Het was Hattem dat vanaf het beginsignaal ten aanval trok en probeerde VSCO’61 op eigen helft terug te dringen. Dat resulteerde al in de derde minuut in een doelpunt voor Hattem, maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af, omdat hij voorafgaande aan het doelpunt hands had geconstateerd. Ook hierna bleef Hattem het initiatief behouden. Eerst resulteerde dit niet in grote kansen. In de 27e minuut wel een gevaarlijk moment voor het doel van keeper Django van der Landen. Maar het schot van een van de voorwaartsen van Hattem verdween naast de voor VSCO’61 goede kant van de paal.

 

Hierna ontspon zich voornamelijk een gevecht op het middenveld met weinig mogelijkheden voor beide teams. De laatste tien minuten voor rust probeerde Hattem alsnog een treffer te forceren. Een paar minuten voor rust ontstond daardoor een gevaarlijk moment voor het doel van de thuisclub. Maar gescoord werd er niet in de eerste helft.

Direct na rust probeerden de kanaries vanaf de aftrap de bakens te verzetten. Een vrije trap net buiten het zestienmetergebied leverde echter niet het gewenste resultaat op. VSCO’61 probeerde het hierna wel, maar moest op haar hoede zijn voor de uitvallen van Hattem. De wedstrijd kreeg na rust wel een levendiger karakter. In de 54e minuut scoorde Hattem, maar opnieuw werd dit doelpunt afgekeurd, nu wegens buitenspel.

 

Aan de andere kant werd Hans van Renselaar in stelling gebracht door Niels Elzerman. Hans scoorde wel, maar zag dit doelpunt eveneens afgekeurd worden vanwege buitenspel. Het bleef een spannende wedstrijd, waarbij Hattem wel mogelijkheden kreeg, maar of doelman Django van der Velden op zijn weg vond of de bal verdween over of naast het doel. In de 73e minuut kreeg Hans van Renselaar, opnieuw op aangeven van Niels Elzerman, misschien voor VSCO’61 wel de beste kans van de wedstrijd. Maar helaas had zijn kopbal niet de juiste richting en daardoor niet het gewenste resultaat. Wat beide teams hierna ook nog probeerden, gescoord werd er niet.

 

De wedstrijd eindigde daardoor in 0-0. Een eindstand waar Hattem zichtbaar blij mee was. Want door de andere, voor hen gunstige uitslagen, wist Hattem zich definitief veilig en speelt men ook volgend seizoen in de 3e klasse. Voor VSCO’61 duurt het nog een week, voordat men weet waar men aan toe is. Of rechtstreekse degradatie of nacompetitie. Allereerst dient gewonnen te worden van EFC’58 en daarnaast moet Oene dan een misstap maken tegen Zwart Wit’63.

 

De wedstrijd tegen EFC’58 volgende week op sportpark De Zanderij in Ermelo begint om 14.30 uur en wederom roepen we iedereen op ons eerste elftal te blijven ondersteunen tot de laatste minuut.

De foto is van vakfotograaf Henri van der Beek (https://fotovanderbeek.nl).