VSCO’61 fors onderuit tegen WVF in laatste
wedstrijd Berend Elzerman Toernooi

Wist VSCO’61 in haar eerste twee wedstrijden tijdens het 41e Berend Elzerman Toernooi goed partij te geven, tegen WVF gingen De Kanaries fors onderuit. Na een 2-2 ruststand werd uiteindelijk met 2-6 verloren.

 

VSCO’61 begon slecht aan de wedstrijd door veel onnodig balverlies in de opbouw. Binnen vijf minuten kreeg WVF hierdoor al twee opgelegde kansen. Bij de eerste kans wist doelman Django van der Landen nog redding te brengen, maar bij de tweede kans verscheen oud-VSCO’61 speler Luca Veldhoen opnieuw alleen voor de VSCO’61-goalie en tekende voor de 0-1.

 

Luca Veldhoen bleek een ware plaag voor de VSCO’61-defensie en kon zich naar hartenlust uitleven. Toch wist VSCO’61 op gelijke hoogte te komen. Arjan van ’t Ende stuurde Jarno Osseweijer diep en zijn voorzet werd door Klaas van Woudenbergh tot doelpunt gepromoveerd (1-1). Lang kon VSCO’61 niet genieten van de gelijkmaker, want even later werd Luca Veldhoen binnen het strafschopgebied onderuitgehaald en scoorde Ayoub Ben Ali Ahlaq vanaf de penaltystip (1-2).

 

Maar VSCO’61 wist na ruim aan halfuur opnieuw de gelijkmaker te scoren. Remon van der Graaf vond Hans van Renselaar die beheerst de 2-2 aantekende. WVF kreeg nog een grote kans voor rust. Opnieuw stond Luca Veldhoen aan de basis, maar zijn voorzet bereikte niet een medespeler doordat Aron Sleurink de bal met een sliding tot corner wist te verwerken.

 

De wedstrijd in de tweede helft was snel gespeeld. Binnen een minuut wist Luca Veldhoen met het hoofd de 2-3 te scoren en binnen tien minuten ook van dichtbij de 2-4 binnen te schieten. VSCO’61 was dolende en de vele omzettingen en de snelle achterstand deed de ploeg geen goed. Tot kansen kwamen De Kanaries niet meer. WVF wist uiteindelijk uit te lopen naar een 2-6 overwinning via doelpunten van Julian Broeksema en Ayoub Ben Ali Ahlaq.

 

De penaltyserie wist VSCO’61 met 3-2 te winnen. VSCO’61 eindigde uiteindelijk op de laatste plaats, terwijl KHC overtuigend opnieuw het Berend Elzerman Toernooi wist te winnen. Tot beste speler werd uitgeroepen KHC-speler Illias el Morabit die de ‘Nanne’ Award uit handen van de naamgever en oud-voorzitter van het BET Nanne Schoonhoven ontving.

 

De foto’s zijn gemaakt door clubfotograaf Dik Leusink.

 

Fotoverslag