VSCO’61 het meest tevreden met
het gelijke spel tegen VIOS Vaassen

In de uitwedstrijd tegen VIOS Vaassen behaalt VSCO’61 het eerste punt van de competitie. Beide ploegen weten niet te scoren, ondanks de kansen die er aan beide zijden wel waren. VIOS Vaassen liet na een aanvankelijk gelijkopgaande wedstrijd in het tweede deel van de tweede helft na om het verschil te maken.

 

Het tempo lag hoog in de wedstrijd en er werden veel fouten aan weerzijden begaan. Daardoor werd de ontmoeting tussen thuisploeg VIOS Vaasen en VSCO’61 een rommelige wedstrijd. De kansen die er kwamen werden vaak ingeluid door defensieve fouten. Eerst verslikte Robin van Ommen zich na een kwartier spelen in tegenstander Kristiaan Bax, maar alleen voor doelman Django van der Landen verzuimde hij VIOS Vaassen op voorsprong te zetten. Een paar minuten later kreeg VSCO’61 via Arjan van ’t Ende een dot van een kans na mistasten door de defensie van VIOS Vaassen. Hij kon vrij op doelman Robin de Vries afgaan, maar besloot te schieten en zijn lob geen ruim over het doel.

 

Doelman Django van der Landen wist hierna redding te brengen op een vrije trap van Abel Tuasela. De VSCO’61-doelman liet zien vandaag in uitstekende vorm te verkeren. VSCO’61 kreeg nog een kans via Youri van Boven, maar hij schoot over. VIOS Vaassen had kunnen rusten met een voorsprong, maar Richard van Beek wist vrij voor doelman Van der Landen de bal niet tussen de palen te krijgen.

 

Diezelfde Van Beek kreeg direct na rust een goede kans, maar hij kon onvoldoende met zijn hoofd achter de bal komen om doeltreffend af te ronden. VSCO’61 kreeg uit een corner van Arjan van ‘t Ende een goede kopkans via Hans van Renslaar, maar ook hij wist het net niet te vinden. Nadat Joas Pol een goede kans namens VIOS Vaasen liet liggen, leek VSCO’61 op voorsprong te komen. Doelman Robin de Vries wierp zich op een schot, maar liet de bal los waardoor Niels Elzerman de bal binnentikte. Scheidsrechter Niels Mulder oordeelde dat de bal niet geheel vrij was en keurde het doelpunt af.

 

In de slotfase van de tweede helft werd VIOS Vaassen meerde keren gevaarlijk voor het doel van Django van der Landen. De in de tweede helft ingevallen Mehmet Ali Akalin was een ware plaag voor de ploeg uit Oosterwolde. Een schot van Akalin, vrij voor doelman Van der Landen, werd door de doelman voldoende gesmoord waardoor Ruben van de Kooi voor de lijn de bal kon wegwerken.  Na nog een paar mogelijkheden te hebben gemist moest VIOS Vaassen uiteindelijk genoegen nemen met een 0-0 gelijkspel. Volgende week speelt VSCO’61 thuis tegen sv ’t Harde.

 

De foto’s zijn gemaakt door clubfotograaf Dik Leusink.

 

Klik hier voor de link naar het wedstrijdverslag op de website van VIOS Vaassen.

 

Fotoverslag