VSCO’61 in gemeentelijke derby
tegen OWIOS

Zaterdag wordt op sportpark Bovenmolen in Oldebroek de gemeentelijke derby tussen VSCO’61 en OWIOS gespeeld. De wedstrijd begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter B.C. Kuipers.

 

In de gemeentelijke derby, waar velen naar uitkijken, zijn de belangen van beide teams sterk uiteenlopend. Een ding staat wel voorop en dat is dat beiden graag de volle drie punten willen binnenhalen. OWIOS om zicht te houden op een periodetitel en daarmee de nacompetitie in kan voor promotie. VSCO’61 om in eerste instantie rechtstreekse degradatie te ontlopen en mogelijk via de nacompetitie zich te handhaven.

 

OWIOS staat momenteel op de vierde plek en is in een hevige strijd verwikkeld met ZwartWit’63 en ZAC om nog een periodetitel. De derde periodetitel lijkt uit zicht, maar er gloort nog een kans aan de horizon. Als ’t Harde zich niet rechtstreeks weet te handhaven, dan gaat de gewonnen tweede periodetitel door ’t Harde naar het hoogst geplaatste team op de ranglijst aan het eind van het seizoen zonder periodetitel. Dus er staat nog van alles op het spel voor OWIOS. Na een kleine dip wist OWIOS de laatste twee wedstrijden nipt met 1-0 te winnen en houden daarmee zicht op de nacompetitie.

 

Voor VSCO’61 zijn de perspectieven duidelijk anders. Na de winterstop werd tot nu toe slechts tweemaal gewonnen en vier keer gelijkgespeeld. In totaal heeft VSCO’61 achtmaal gelijkgespeeld en viermaal gewonnen in de competitie. Om weg te komen uit de onderste regionen zal toch meer gewonnen moeten worden. Daarvoor hebben De Kanaries nog vijf wedstrijden. Te beginnen zaterdag tegen OWIOS, daarna volgen directe concurrenten Oene, Zwolsche Boys en EFC’58 met tussendoor nog een keer Hattem. Vorige week wist VSCO’61 met 3-2 te winnen van Swift’64 en dat moet het moraal van het team van hoofdtrainer Henrico Mud goed hebben gedaan. VSCO’61 staat momenteel op de voorlaatste plaats.

 

De laatste twee seizoenen trok VSCO’61 in de onderlinge wedstrijden aan het kortste eind. Ook de thuiswedstrijd dit seizoen ging verloren en wel met 0-2. Hopelijk weet VSCO’61 zaterdag het tij te keren en de broodnodige drie punten mee te nemen naar Oosterwolde. We hopen in ieder geval op een mooi en sportief duel.