VSCO’61 na nederlaag
niet verder in bekertoernooi

In de uitwedstrijd tegen reserve hoofdklasser Berkum-2 moest VSCO’61 minimaal gelijkspelen om kans te maken door te gaan naar de knock-out fase voor de KNVB-beker. Achteraf bleek dat dit ook voldoende zou zijn geweest, maar De Kanaries kwamen in Berkum niet verder dan een 3-2 nederlaag.

 

De aanvallers van Berkum bezorgden VSCO’61, vooral in de eerste helft, handen vol werk. Daarnaast hielp VSCO’61 de tegenstander ook een paar keer in het zadel door slecht uitverdedigen. Lorenz van de Berg was in de beginfase al tweemaal dichtbij de openingstreffer, maar doelman Django van der Landen hield zijn doel schoon. Ook Twan Akkerman kreeg een dot van een kans uit een corner, maar schoot over.

 

Na ruim een kwartier spelen nam Berkum verdiend de voorsprong. Luuk Visscher wist vrij voor doelman Van der Landen wel het net te vinden. Lang kon Berkum niet genieten van de voorsprong, want vijf minuten later scoorde Hans van Renselaar, op aangeven van Arjan van ’t Ende, uit de draai de 1-1. Voor rust wist Berkum opnieuw een voorsprong te nemen. Een foute inspeelpass leidde de 2-1 in en het tweede doelpunt van Luuk Visscher.

 

De tweede helft liet een ander speelbeeld zien. VSCO’61 was energieker in de duels, er zat meer beweging in het spel en de passing was beter. Dit leidde tot kansen. Tweemaal kreeg Remon van der Graaf de kans om VSCO’61 langszij te brengen. Ook Hans van Renslaar kreeg een vrije kans, maar raakte de bal niet goed zodat deze naast ging.

 

Opnieuw een foute inspeelbal zorgde voor een tegentreffer voor VSCO’61. Lorenz van de Berg kon ongehinderd de 3-1 aantekenen. Een minuut later bracht Arjan van ’t Ende met een schot randzestien de spanning terug (3-2). In de slotminuten kreeg Liibaan Nuur Geelle de kans om de gelijkmaker op het scorebord te brengen, maar zijn inzet was te zacht zodat Berkum-2 met de overwinning aan de haal ging en zich plaatste voor de knock-out fase van de KNVB districtsbeker.

 

De foto’s zijn gemaakt door Rainer Fröhlich.

 

Fotoverslag