VSCO’61 ontvangt
Zwolsche Boys

Voor zaterdag staat de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Voor VSCO’61 een cruciaal duel om toch nog enigszins met een redelijk gevoel te beginnen aan de winterstop. Winst is nodig om de middenmoot in het zicht te houden. De wedstrijd op sportpark De Heughte in Ooosterwolde begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter E. Hogeweide.

 

Gaan voor de winst geldt min of meer ook voor Zwolsche Boys, hoewel de boys vier punten voorsprong hebben op De Kanaries. Echter de onderlinge verschillen zijn klein en winst en verlies liggen vaak dichtbij elkaar. Door de overwinning afgelopen week op ’t Harde (2-1) bezet Zwolsche Boys nu de 11e plaats met 11 punten uit tien wedstrijden.

 

VSCO’61 wist afgelopen week niet verder te komen dan een 2-2 gelijkspel in en tegen Oene. Deze stand was bij de rust al bereikt en hoewel de grootste kans in de tweede helft voor VSCO’61 was, wist het niet meer tot scoren te komen. VSCO’61 schoot hier dus weinig mee op en blijft op de 13e plaats staan met zeven punten.

 

Een overwinning is noodzakelijk om uit de degradatiezorgen te geraken. Tot nu toe wist VSCO’61 slechts één wedstrijd te winnen en vier keer gelijk te spelen. Hoog tijd voor een driepunter in Oosterwolde, want VSCO’61 wacht nog op haar eerste thuiszege dit seizoen.

 

Een rijke historie hebben beide ploegen niet met elkaar. Slechts eenmaal trof men elkaar in competitieverband en dat was in het seizoen 2011-2012. Een keer troffen beide teams elkaar in het bekertoernooi in het seizoen 2015-2016. Al deze drie wedstrijden wist VSCO’61 winnend af te sluiten. De laatste twee keer dat beide teams elkaar tegen kwamen waren in oefenduels, waarbij de winst eerlijk verdeeld werd. Het is dus afwachten wat het vandaag gaat worden, maar beide teams zullen volop strijden om de drie punten op sportpark De Heughte.

 

De wedstrijdbal is VSCO’61 aangeboden door Van Gelder Hoveniers uit Oosterwolde.

 

 

De Trendhout Pupillen van de Wedstrijd zijn Henoch Valk en Lukas Knulst en pupillenteam van de wedstrijd is JO13-2.