VSCO’61 pakt in slotfase
de winst tegen Wilsum

De meegereisde toeschouwers moesten lang wachten op de bevrijdende treffer, maar dat wachten werd beloond door een late treffer van Rick Pleiter. Uiteindelijk behaalde VSCO’61 een verdiende overwinning in haar eerste bekerwedstrijd.

 

De toeschouwers werden de eerste helft wel op de proef gesteld. Mooi voetbal viel er niet te beleven. Het baltempo lag, mede door het lange gras, veel te laag. VSCO’61 was slecht in de passing en het ontbrak ook nog eens aan een goede eindpass. Gevolg was dat er geen kansen werden gecreëerd en Wilsum niet bij machte was om aanvallend echt een vuist te maken.

 

Dat er in de kleedkamer een hartig woordje is gesproken, bleek wel uit de tweede helft. Het tempo ging omhoog, VSCO’61 legde meer energie in de wedstrijd en de kansen dienden zich aan. Na twee minuten in de tweede helft zag Jan van ’t Oever, die de tweede helft naar de spits werd gedirigeerd, zijn kopbal van de lijn gehaald. Na bijna een uur voetballen was Jan van ’t Oever opnieuw gevaarlijk. Uit een voorzet van Niels Elzerman vond hij tot twee keer toe doelman Teko Malanda op zijn weg.

 

De 17-jarige VSCO’61-speler, Remon van der Graaf, had pech toen zijn schot net nog door een been van een Wilsum-speler werd beroerd waardoor de bal rakelings voorlangs ging. Wilsum probeerde via de counter gevaarlijk te worden, maar dat lukte niet echt. Het enige gevaar kwam van Gert Jan Sollie die zijn kopbal zag gekeerd door doelman Django van der Landen.

 

VSCO’61 voerde in de slotfase de druk op. Klaas van Woudenbergh werd mooi diep gestuurd, maar zijn voorzet was net te scherp voor de inkomende Liibaan Nuur Geele. Ook zag Niels Elzerman zijn schot over het doel gaan. In de 89e minuut rukte de in de tweede helft ingevallen Rick Pleiter op. Zijn steekpass op een van de voorwaartsen van VSCO’61 werd geblokt en kwam opnieuw voor de voeten van Pleiter. Hij zag dat doelman Teko Malanda uit positie was en met een bekeken schuiver in de vrije hoek werd hij matchwinnaar door de 0-1 aan te tekenen.

 

Zaterdag speelt VSCO’61 haar tweede bekerduel thuis tegen FC Ulu Spor. Deze wedstrijd begint om 14:30 uur op sportpark De Heughte. Op 16 september sluit VSCO’61 af in de uitwedstrijd tegen het reserveteam van Berkum dat met 2-5 wist te winnen van FC Ulu Spor.