VSCO’61 pakt op karakter
gelijkspel tegen Zeewolde

Tegen het hoog geplaatste Zeewolde wist VSCO’61 een verdienstelijk 1-1 gelijkspel te behalen. Zeewolde was de best spelende ploeg die VSCO’61 dit seizoen tegenkwam, maar VSCO’61 liet zien dat het team groeiende is en op karakter verdiend een gelijkspel behaalde.

 

Op Sander Stange na was dit keer de selectie compleet.  Net als vorige week speelde Youri van Boven in de spits geflankeerd door Hans van Renselaar en Niels Elzerman. Het centrale verdedigingsduo werd gevormd door Ruben van der Kooi en Milan Eibrink. Vooral defensief stond VSCO’61 deze middag haar mannetje.

 

De openingsfase was voor Zeewolde, dat makkelijk speelde en combineerde en in Nassim El Alblak en Abdelkarim Arzini hun uitblinkers had. Niet verwonderlijk omdat deze spelers afgelopen jaren op een hoger niveau hebben gespeeld. De eerste kans van de wedstrijd was dan ook voor Nassim El Alblak die de binnenkant van de paal trof. Ook Abdelkarim Arzini was enkele malen dreigend, maar dit leidde niet tot een doelpunt. Een vrije trap van El Alblak van zeker 25 meter werd door doelman Django van der Landen onschadelijk gemaakt.

 

Na twintig minuten spelen stond toch onverwachts de 1-0 op het scorebord in het voordeel van VSCO’61. Nadat eerst een veelbelovende aanval van VSCO’61 werd afgevlagd voor buitenspel, was het in de 19e minuut wel raak. Hans van Renselaar won het sprintduel van zijn tegenstander en legde de bal breed op de vrij inkomende Youri van Boven die beheerst afrondde. Zeewolde kreeg in de eerste helft nog een grote kans via Collinn van den Brink, maar hij schoot in kansrijke positie over.

 

De eerste mogelijkheid in de tweede helft was voor VSCO’61. Klaas van Woudenbergh werd diep gestuurd, maar vond de vuisten van doelman Martin van Barneveld die succes in de weg stond. Aan de andere kant draaide Enno van Keulen zich vrij bij de eerste paal, maar doelman Django van der Landen wist een doelpunt te voorkomen.

 

Zeewolde bleef wel dreigend en op zoek naar de gelijkmaker, maar had moeite om de verdediging van VSCO’61 te slechten. Tien minuten voor tijd viel dan toch de gelijkmaker en hoogst ongelukkig. Uit een hoekschop kwam de bal bij verdediger Jonas Katshima. Uit een onmogelijke hoek om te scoren schoot hij op het doel. De bal verdween via een been van een VSCO’61-speler in het doel en daardoor eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Volgende week speelt VSCO’61 de uitwedstrijd tegen Swift’64. Gelet op de opgaande lijn lijkt een overwinning op het nog ongeslagen Swift’64 zeker niet onmogelijk.

 

Fotoverslag