VSCO’61 stelt teleur
tegen Dieze West

Zaterdag was Dieze West de tegenstander op sportpark De Heughte. Voor VSCO’61, op een vriendschappelijke wedstrijd na enkele jaren geleden, een onbekende tegenstander. Dieze West wist het vorige seizoen net niet te promoveren en wordt dit seizoen gezien als een van de kanshebbers voor de titel. Aan hun veldspel was dat ook wel te zien. Het beschikt over een team met enkele goede en snelle individuele spelers. VSCO’61 had dan ook, met name voor rust, de handen vol aan deze tegenstander.

 

VSCO’61 kwam goed uit de startblokken en wist in de eerste tien minuten met veel druk op de tegenstander twee kansen te creëren. Helaas wist men zichzelf niet te belonen. Bij de eerste de beste aanval van de gasten veroorzaakte Jan van ’t Oever een strafschop. Jeffrey de Nooijer wist hier wel raad mee en bracht Dieze West op een 1-0 voorsprong. Nog geen 2 minuten later, in de 12e minuut, zag Faisel el Atiaoui dat Django van der Landen te ver voor zijn doel stond en van ver wist hij de voorsprong uit te breiden tot 2-0.

 

Blijkbaar brak er iets bij de thuisclub, want het niveau van de eerste tien minuten werd in de rest van de wedstrijd niet meer op de mat vertoond. Dieze West bleef de gevaarlijke ploeg en VSCO’61 mocht van geluk spreken dat de voorsprong niet werd uitgebreid. Zo eindigde een lange rush van Junny Samboe op het lichaam van Django van der Landen. Vlak voor rust eindigde een actie van Dieze West op de paal. De Kanaries konden daar niet veel tegenoverstellen, er ging te weinig dreiging uit van de schaarse acties voor het doel van de Zwollenaren.

 

Na de rust was de eerste gevaarlijke actie ook weer voor de gasten. Daar bleef het na de thee ook wel zo ongeveer bij. Dieze West hoefde niet zo nodig en VSCO’61 was niet bij machte het heft in handen in te nemen. De wedstrijd eindigde zodoende in een teleurstellende nederlaag. In feite was de wedstrijd al na twaalf minuten beslist. Hopelijk kan er volgende week uit een ander vaatje getapt worden. Dan staat de uitwedstrijd tegen ’s Heerenbroek op het programma. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

 

De foto’s zijn gemaakt door Dik Leusink.

 

Fotoverslag