VSCO’61 in derby
tegen sv ’t Harde

Na een korte onderbreking hervat VSCO’61 zaterdag de competitie tegen buurtgenoot sv ’t Harde. De wedstrijd op sportpark Schenk begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter R. van Gelder.

 

Het belooft op voorhand al een spannend duel te worden. Beide teams ontlopen elkaar nauwelijks op de ranglijst en het eerste duel eindigde in een 2-2 gelijkspel. Beider teams hebben 15 punten uit 14 duels. Het doelsaldo van ’t Harde is net iets beter en daardoor staat de groen-witte formatie op de tiende plaats en VSCO’61 een plaatsje eronder. Je kunt dus spreken van een echte zes-punten-wedstrijd.

 

Na de winterstop is ’t Harde sterk gestart. De eerste wedstrijd tegen VIOS Vaassen eindigde nog in een 0-0 gelijkspel, maar uit tegen EFC’58 (1-6) en uit tegen Dieze West (2-5) werd de volle winst behaald en werd er flink op los gescoord. Dat bracht ’t Harde van de voorlaatste plek naar de nu tiende plaats.

 

VSCO’61 is iets minder voortvarend gestart na de winterstop. Hoewel in de drie wedstrijden niet werd verloren, werd alleen de eerste wedstrijd met 3-2 gewonnen van EFC’58. Daarna volgden twee gelijke spelen tegen Hattem en VIOS Vaassen. Beide wedstrijden eindigden in een 1-1 gelijkspel met nu een elfde plaats als klassering.

 

Dit betekent dat beide teams nog in de degradatiezone begeven. Beide plaatsen betekenen na afloop van de competitie een verlenging via de nacompetitie om degradatie te voorkomen. Nu staat het vanaf plek zes op de ranglijst tot en met de 13e en voorlaatste plek heel dichtbij elkaar. Een verschil bedraagt maximaal vijf punten. Er is dus nog van alles mogelijk en het wordt een spannend slot van de competitie. Beide teams zijn dus gebaat bij een overwinning. Genoeg aanleiding om uit te zien naar de onderlinge confrontatie.