VSCO’61 thuis
tegen ZAC

Zaterdag treffen VSCO’61 en ZAC uit Zwolle elkaar opnieuw in competitieverband. Dat was vorig seizoen ook het geval, maar toen kwamen beide teams nog uit in de tweede klasse. De wedstrijd op sportpark De Heughte begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter R.G. Sleiderink.

 

Beide teams moesten afgelopen seizoen de gang maken naar de derde klasse, VSCO’61 door rechtstreekse degradatie en ZAC via de nacompetitie. Vorig seizoen wist VSCO’61 de uitwedstrijd met 0-3 te winnen, terwijl thuis in Oosterwolde ZAC aan het langste eind trok door met 2-3 te winnen. In het seizoen 2019-2020 speelden beide teams ook een keer tegen elkaar. In Zwolle werd het 0-0 en vervolgens werd de competitie vanwege corona niet verder uitgespeeld.

 

ZAC is beduidend beter aan de competitie begonnen dan VSCO’61. De eerste wedstrijd van dit seizoen verloor ZAC met 3-1 van Hattem, maar de daaropvolgende wedstrijden werden gewonnen. Tegen EFC’58 werd het 2-0, tegen VIOS Vaassen 0-1 en vorige speelronde tegen ’t Harde werd met 2-1 gewonnen. ZAC staat met negen punten uit vier duels op de vierde plaats.

 

VSCO’61 daarentegen kent een slechte start. Werden de eerste twee wedstrijden nog gelijk gespeeld, tegen VIOS Vaassen werd het 0-0 en tegen ’t Harde 2-2, de laatste twee wedstrijden werden verloren. Dieze West wist in Oosterwolde met 0-2 te winnen en uit in ’s Heerenbroek in de vorige speelronde won de thuisploeg met 3-0.  Helaas moeten we daarbij constateren dat er geen progressie in het spel zat de afgelopen wedstrijden en het spelpeil naar een bedenkelijk niveau zakte. Hopelijk lukt het De Kanaries zich te herpakken tegen ZAC en de punten in Oosterwolde te houden.

 

De wedstrijdbal is VSCO’61 aangeboden door Veldkamp Wonen B.V.- Wezep.

 

 

De Trendhout Pupillen van de Wedstrijd zijn Koen Rodenburg en Nils Morren en team van de wedstrijd is JO11-1.