VSCO’61 verliest in
tamme derby van OWIOS

De gemeentelijke derby tussen VSCO’61 en OWIOS werd een prooi voor de groen-witte formatie uit Oldebroek. Het wist in Oosterwolde een 0-2 overwinning te boeken en houdt daarmee aansluiting met de top van de ranglijst. Voor VSCO’61 is door de nederlaag de strijd tegen degradatie alleen maar toegenomen.

 

Goed was het niet wat beide teams lieten zien op de groens kunstgrasmat en in de eerste helft waren de onderlinge krachtsverhoudingen gering. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor VSCO’61. Arjan van ’t Ende vond Youri van Boven, maar in plaats van zelf te schieten verlegde hij de bal naar Niels Elzerman die de bal niet goed onder controle kreeg. Aan de andere kant kreeg Mike van ’t Oever een goede kans, maar hij schoot hard voorlangs.

 

De kansen waren echter schaars deze wedstrijd. Hans van Renselaar schoot namens VSCO’61 vanaf rand zestien recht in de handen van doelman Jacco van Olst en Corné Hamelink schoot namens OWIOS over. Het doelpunt in de 37e minuut kwam letterlijk en figuurlijk dan ook uit de lucht vallen. Een klutsbal binnen de zestien kwam voor de voeten van Cornell Balk die van dichtbij de 0-1 aantekende.

 

Ook aan het begin van de tweede helft was het een gelijk opgaande wedstrijd. VSCO’61 moest na een klein kwartier in de tweede helft doelman Django van der Landen vanwege een blessure vervangen door Jan Arn van Renselaar. Kansen waren er aan het begin van de tweede helft van weerszijden niet en het was VSCO’61 dat OWIOS in het zadel hielp. Slordig balverlies gaf Mike van ’t Oever vrije doorgang en vanaf rand zestien schoot hij met een bekeken schuiver raak en noteerde de 0-2 op het scorebord.

 

VSCO’61 was in deze fase van de wedstrijd duidelijk aangeslagen en verloor vooral de persoonlijke duels. Pas in de slotfase ontbrande de tamme derby enigszins. VSCO’61 drong aan en kreeg een goede kans via Jarno Osseweijer die zijn kopbal ternauwernood zag gekeerd door doelman Van Olst en Jan van ’t Oever zag zijn schot uit de draai via de lat overgaan. In blessuretijd moest VSCO’61-speler Ruben van der Kooi met tweemaal geel en dus rood van het veld af en leed VSCO’61 een dure nederlaag in de strijd om degradatie.

 

Fotoverslag